RE:OCEAN och Magnussons Fisk ingår samarbetsavtal

Stärker därmed den inhemska produktionen och distributionen av svensk landodlad lax från Säffle i Värmland. 

RE:OCEAN kommer att driva den första storskaliga och höginnovativa satsningen av laxodling i Sverige, där den planerade anläggningen i Säffle ska producera motsvarande var femte lax av den svenska laxkonsumtionen. Ca 10.000 ton lax beräknas produceras årligen i en havsliknande miljö från 2026.

Magnussons Fisk är en fristående helsvensk fiskgrossist som försett svenskarna med högkvalitativ fisk sedan 1988.

”Vi har med fokus på närhet, engagemang och kunskap byggt upp täta och långvariga samarbeten inom högkvalitativ sjömat. Svensk landbaserad lax från Re:Ocean passar perfekt in i vårt sortiment och stärker vårt erbjudande ytterligare”,säger Sören Windstrup Jensen VD på Magnussons Fisk.

Genom samarbetsavtalet som nu tecknas skapar RE:OCEAN och Magnussons Fisk  en neutral och stark plattform för distribution av svensk landbaserad lax till små och medelstora grossister och rökerier samt till fiskhandlare och fiskbutiker.

” Vår anläggning i Säffle kommer att bidra till att svenskarna kommer kunna öka konsumtionen av närproducerad och hållbar lax som är en så stor del av matkulturen. Vårt samarbete med Magnussons Fisk säkrar att vi når fiskhandlare och svenska folket i kanaler som är förknippade med förstklassig fisk och service och som delar vår syn på hållbarhet och värnandet om miljön”, säger Morten Malle, VD på RE:OCEAN. 

RE:OCEANS ambition är att teckna ett färre antal unika samarbetsavtal med fiskdistributörer för att nå ut till hållbarhets- och kvalitetsmedvetna kunder utöver kedjekunderna inom dagligvaruhandeln.

Om RE:OCEAN: 

RE:OCEAN revolutionerar fiskindustrin med framtidens landbaserade laxodling, med en storskalig anläggning i Säffle. Med ett nytt hav på land kan vi lokalt producera 10 000 ton hållbar och hälsosam lax varje år.

• 10 000 ton lax per år vid full produktion

• 99,99% av allt vatten återanvänds i en sluten miljö

• 100% Fossilfri energi för att driva anläggningen

• Full produktion under 2026/2027
För mer information, besök www.reocean.se

Om Magnussons Fisk: 

Vi arbetar dagligen för att skapa mervärden för våra kunder. Hög kundservice och fullt engagemang i inköp, produktion, packning och leverans gör att vi alltid kan skapa de rätta förutsättningarna för våra partners. Allt arbete utförs med hållbarhetsfokus för att leverera högkvalitativ sjömat med minsta möjliga miljöpåverkan.    

För mer information, besök www.magnussonsfisk.se

Elcim Yilmaz | PR & Communication
MOBILE: +46 733414180
EMAIL: elcim@reocean.se
WEB: www.reocean.se

WE WANTED THE OCEANS TO REST SO WE BUILT OUR OWN.