RE:OCEAN och tyska Natsu Foods har undertecknat en överenskommelse.

RE:OCEAN och tyska Natsu Foods har undertecknat en överenskommelse om att leverera svensk hållbar lax från den landbaserade odlingen i Säffle till den tyska sushi-marknaden. Natsu Foods, en ledande leverantör av färsk sushi till återförsäljare i Tyskland, binder sig i överenskommelsen att köpa en betydande del av RE:OCEANs lax när produktionen startar år 2026.

Detta partnerskap representerar betydande framsteg för båda företagen när det gäller att främja hållbara metoder för att odla frisk och hållbar lax samtidigt som man minskar den negativa miljöpåverkan som fiskindustrin lämnar efter sig.

Natsu Foods är dedikerade att köpa sin fisk från aktörer som tar ansvar för att arbeta hållbart i alla led, och RE:OCEANs implementering av högkvalitativ och innovativ teknologi för att minska klimatpåverkan gör att de båda bolagen delar samma vision och värdegrund för att samarbetet ska frodas.

”Vi är väldigt glada över vårt partnerskap med Natsu Foods, som har en mycket stark ställning på den tyska sushi marknaden och de representerar den kundbas vi verkligen är fokuserade på att nå, säger Morten Malle, VD på RE:OCEAN, ”Genom vårt samarbete kan vi nu påvisa alla de fördelar som kommer med landodlad lax; allt från hållbarheten, smaken och färskheten, de ekonomiska fördelarna och den pålitliga tillgången av laxen.”

”Vi är verkligen dedikerade att endast arbeta med leverantörer av vår fisk som arbetar med hållbara och klimatpositiva metoder”, säger Tim Hörnemann, VD på Natsu Foods. ”Samarbetet med RE:OCEAN är därför en mycket naturlig del av vårt arbete med klimatet och hållbarheten i alla våra processer för att minska fiskindustrins avtryck på miljön.”

Denna överenskommelsen är början på ett långtgående samarbete mellan RE:OCEAN och Natsu Foods, där fokus ligger på att tillsammans verka för att öka andelen hållbar, frisk och god fisk i världen.

Om RE:OCEAN:

RE:OCEAN revolutionerar fiskindustrin med landbaserad laxodling av framtiden, med en stor anläggning i Säffle. Med en ny hav på land kan vi lokalt producera 10 000 ton hållbar och hälsosam lax varje år.

10 000 ton lax per år vid full produktion

99,99% av allt vatten återvinns i en sluten miljö

100% fossilfri energi för att driva anläggningen

Full produktion år 2026/2027

För mer information, besök: www.reocean.se

Om Natsu Foods:

Natsu Foods är en ledande leverantör av färsk färdigmat i Tyskland. En del av deras produktutbud är sushi och sushi-liknande produkter. För Natsu är kvaliteten på fisken betydande för kvaliteten på sushin, så Natsu har länge engagerat sig för att skaffa fisk från ansvarsfulla och hållbara källor. Företaget är dedikerat till att minska klimatpåverkan som fiskeindustrin genererar.

For more information, besök:  https://www.natsu.eu

Presskontakt:

Elcim Yilmaz, elcim@reocean.se or +46733414180